Bezig met laden...
Blog menu
20 mei 2021
Advies van onze dierenartsen

Het droogvoer voor katten is aangepast aan elke levensfase.

Het is essentieel om kattenbrokjes te kiezen die perfect aansluiten bij hun voedingsbehoeften. Kittens en zwangere vrouwtjes hebben bijvoorbeeld verrijkte brokjes nodig, terwijl gecastreerde katten gezond blijven met goed gedoseerd dieetvoer... Senior kattenbrokjes helpen overmatige verkalking, artrose en nierproblemen te voorkomen.

Het droogvoer voor katten is aangepast aan elke levensfase.

Welke voedingsstoffen om jouw kat goed te voeden?

De dagelijkse inname van calcium en fosfor in de voeding van katten wordt door alle experts erkend als een essentieel element voor de ontwikkeling van het dier. Deze twee mineralen werken samen, omdat alleen fosfor calcium uit de voeding kan opnemen.

Maar afhankelijk van zijn levensfase moet je je kat anders voeden. Inderdaad, afhankelijk van de leeftijd van de kat speelt calcium een verschillende, maar altijd centrale rol... Bij Kittens draagt het bij aan de vorming van botten, bij zogende vrouwtjes is het een essentieel element in moedermelk en bij volwassenen is het een dagelijkse behoefte voor een goede werking van spieren en bloedstolling.

Alles wat je moet weten over kattenvoer

Calcium goed doseren.

Bij zowel mensen als oudere katten worden calcium opgeslagen in de botten. Te weinig calcium leidt tot botontkalking en te veel calcium veroorzaakt overmatige botverkalking. Beide situaties zijn schadelijk voor jouw metgezel. Het is ook belangrijk om te weten dat kittens lagere calciumbehoeften hebben om de ontwikkeling van artrose te vertragen.

Het begrijpen van de rol van fosfor.

Fosfor is essentieel in het ontwikkelingsproces van de hersenen, maar het is vooral cruciaal om calcium uit voedsel op te nemen. Daarom wordt altijd gesproken over de mineraleninname in termen van de relatie tussen calcium en fosfor, wat specialisten het fosfo-calciumverhouding (Ca/P) noemen.
 

Het begrijpen van de fosfo-calciumverhouding (Ca/P)

De fosfo-calciumverhouding van een een voedingssupplement komt overeen met de waarde van calcium ten opzichte van fosfor. Een Ca/P-verhouding van 2 betekent bijvoorbeeld dat het supplement twee keer zoveel calcium bevat als fosfor. De twee meest voorkomende doseringen zijn Ca/P = 1,3 en Ca/P = 2. De dosering Ca/P = 1,3 is bijzonder geschikt voor katten die worden gevoerd met standaard industrieel voedsel. De dosering Ca/P = 2 is bedoeld voor dieren die zelfgemaakt voedsel krijgen. De hoeveelheid calcium wordt verhoogd om het tekort in de zelfgemaakte voeding te compenseren.

Er zijn specifieke supplementen voor oudere katten die geen calcium of fosfor bevatten om overmatige verkalking, artrose en nierproblemen te voorkomen.

Met premiumvoeding loopt een kat geen risico.

Katten die worden gevoerd met premium voeding hebben geen behoefte aan mineralensuppletie. Inderdaad, dit type voeding bevat in een perfect uitgebalanceerde dosering alle mineralen die nodig zijn voor het welzijn en de gezondheid van jouw metgezel.
 
 

Pharmapets stelt voor:

Reacties